Masterpack Group, is een toonaangevend industrieel verpakkingsbedrijf van High End Big Bags ofwel FIBC's (Flexibel Intermediate Bulk Containers). Met het hoofdkantoor enR & D afdeling in Enschede en verschillende productielocaties in het Verre Oosten, bedienen wij klanten en partners over de hele wereld. In de afgelopen jaren heeft Masterpack zich meer en meer gespecialiseerd in hoogwaardige Modified Atmosphere Big Bags. De klanten komen met name uit de voedingsmiddelen-, chemie- en geneesmiddelen- industrie. Met onze technieken zijn we in staat om producten zoals babymelkpoeder 2 jaar te conserveren zonder toevoeging van conserveringsstoffen.

Bij Masterpack Group hebben wij de ambitie om de wereld beter achter ons te laten dan we hem gevonden hebben. In dit kader is ons duurzaamheidsmanagement afgelopen jaar door EcoVadis met een gouden medaille beoordeeld. Ons doel is om duurzaamheidsmanagement binnen onze organisatie verder te optimaliseren, zodat wij uiteindelijk de EcoVadis-score platinum verwerven. Hiervoor hebben wij jou nodig!

De functie

Kom jij als Lead Sustainability ons ondersteunen bij het verder optimaliseren van onze duurzaamheid strategie en daardoor stappen te zetten om marktleider te worden in de wereld van High End Big Bags. Vanuit deze rol ben je de professional op het vlak van Sustainability op ons hoofdkantoor te Enschede en op onze productielocaties in Thailand, China en Bangladesh.

Wat ga je doen?

Je houdt je bezig met duurzaamheid. Je ideeën baseer je op data en de aanwezige productie- en materiaal kennis bij je collega’s. Vanuit ons hoofdkantoor in Enschede ben je de drijvende kracht om deze voor dit thema uit te rollen. Je hebt regelmatig contact met collega sustainability leads van onze productie in Azie om gedachtes uit te wisselen en van elkaar te leren.

Je kunt lekker pionieren, dus jij bedenkt welke mogelijkheden aansluiten bij de lange termijn doelstellingen van zowel ons klanten als van Masterpack Group zelf. Uiteindelijk zorg jij voor draagvlak om voor iedereen het verschil te maken op de benoemde onderwerpen. Je zorgt dat de juiste mensen bij elkaar komen en creëert zo de basis voor commitment en draagvlak om jouw ideeën uit te kunnen voeren binnen onze duurzaamheidsstrategie.

Je houdt de EcoVadis scorekaart bij en zorgt door het doorvoeren van continue verbeteringen dat wij toe groeien naar het hoogste beoordelingscriterium platinum. Daarnaast ben je verantwoordelijk, dat wij ieder jaar de herbeoordeling van EcoVadis glansrijk doorstaan doordat wij voldoen aan certificeringseisen en aan geldende wetgeving en klanteisen.

Daarnaast blijf je op de hoogte van de laatste trends, ontwikkelingen en nieuwkomers door deelname aan events, community’s en sociale netwerken op het vlak van Sustainability. 

Jouw profiel:

  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding;
  • Aantoonbare projectmanagement vaardigheden;
  • Overtuigende affiniteit en werkervaring met vraagstukken op het gebied vanduurzaamheid, circulariteit, grondstoffen, zero waste initiatieven en ketens;
  • Je hebt interesse in andere culturen, onze productielocaties zitten immers in Azië;
  • Verder heb je een uitstekende beheersing, mondeling en schriftelijk, van de Nederlandse-, Engelse taal en bij voorkeur van de Duitse taal.
  • Je bent bereid soms internationaal te reizen.

We zoeken een ondernemende zelfstandige strategische collega, die ook de handen uit de mouwen wil steken. Er is nog een hoop te bedenken maar wij zijn een hands-on familiebedrijf. In de operatie moet het ook gebeuren. Je houdt van een spilfunctie waarbij je de rol van verbindende, centrale speler zodanig uitoefent dat door jou coördinerend vermogen alles succesvol samenkomt (zowel binnen als buiten Masterpackgroup) en onze doelstellingen op het vlak van Sustainability gehaald worden. Je ziet overal kansen (en kan deze verzilveren) en laat je leiden door je intrinsieke motivatie voor duurzaam ondernemen. Jij snapt hoe CO2 meten werkt, je begrijpt het Greenhouse Gas Protocol en je kan een kritisch blik werpen op onze afvalverwerking maar aan de andere kant kan je ook jouw collega’s uitleggen wat duurzaamheid inhoudt en wat er in dat kader van hen verwacht wordt.

Ons aanbod:

Je gaat werken bij een groeiend, ambitieus en informeel familiebedrijf, welke alleen maatwerkproducten en diensten verkoopt in het hogere segment van de markt. Je levert een waardevolle bijdrage in het uitbouwen van de activiteiten vanuit ons kantoor in Enschede, waarbij er veel ruimte is voor zelfontplooiing. Wij bieden een prima salaris secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling. Wij gaan voor een duurzame arbeidsrelatie startend met een arbeidsovereenkomst van een jaar. Je werkt 24-32 uur per week.

Vacansies page 2

Solliciteren?

Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV via p.vandervelde@masterpackgroup.com

Voor meer informatie over de functie kun je via whatsapp contact opnemen met Pim van der Velde Recruiter op telefoonnummer 06-49637040.

MAIL ONS   WHATSAPP/BEL VOOR VRAGEN