Masterpack Group, is een toonaangevend industrieel verpakkingsbedrijf van High End Big Bags ofwel FIBC's (Flexibel Intermediate Bulk Containers). Met het hoofdkantoor en R & D afdeling in Enschede en verschillende productielocaties in het Verre Oosten, bedienen wij klanten en partners over de hele wereld. In de afgelopen jaren heeft Masterpack zich meer en meer gespecialiseerd in hoogwaardige Modified Atmosphere Big Bags. De klanten komen met name uit de voedingsmiddelen-, chemie- en geneesmiddelen- industrie. Met onze technieken zijn we in staat om producten zoals babymelkpoeder 2 jaar te conserveren zonder toevoeging van conserveringsstoffen.

Voor het verder optimaliseren en borgen van onze hoogwaardige productiekwaliteit, zoeken wij een zelfstandige Quality Assurance Manager. De Quality Assurance Manager rapporteert aan de Algemeen Directeur. De Quality Assurance Manager brengt ‘Quality Assurance’ naar een hoger niveau, zorgt voor de benodigde BRC certificering en neemt daarin zijn/haar collega’s mee.

De functie

Als QA Manager ben je verantwoordelijk voor de borging en het continu verbeteren van de kwaliteitsaspecten van alle eindproducten en processen op ons hoofdkantoor te Enschede en op onze productielocaties in Thailand, China en Bangladesh.

Je werkt nauw samen met andere collega’s binnen onze organisatie. Als het om kwaliteit gaat, ben jij dé spil tussen deze afdelingen en daarom wordt er van je verwacht dat je communicatief vaardig bent. Je houdt het kwaliteitssysteem up to date zodat onze producten geproduceerd worden binnen gestelde certificeringseisen en voldoen aan geldende wetgeving en klanteisen.

Je belangrijkste taken als QA Manager zijn:

 • Middels kwaliteitsmanagement en continu verbeteren draag je bij aan een duurzame bedrijfsvoering. In de functie van Kwaliteitsmanager richt je je op de ontwikkeling, invoering en het beheer van een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem (BRC, HAACP, FSSC 22000 en ISO 14001, waarmee aan de voorschriften en specificaties met betrekking tot product- en proceskwaliteit wordt voldaan. Voor het hoofdkantoor in Enschede alsmede de productielocaties elders.
 • Verantwoordelijk voor de (product)datakwaliteit binnen de organisatie.
 • Het voorbereiden en zelfstandig auditeren van onze productielocaties in Azië samen met je collega’s van operations. Op termijn kun je dit zelfstandig.
 • Interne partner van de afdeling operations welke verantwoordelijk is voor het bestelproces, de producties en logistiek.
 • Het voorstellen van plannen ter verbetering zowel binnen onze organisatie als op onze productielocaties en het implementeren van goedgekeurde voorstellen.
 • Zorgdragen voor de uitvoering van kwaliteitscontroles en inspecties van grondstof tot eindproduct.
 • Het opstellen en bijhouden van basis grondstofverklaringen, Declarations of Conformaty en het uitvoeren van bijbehorende controles op het juiste gebruik van grondstoffen.
 • Samen met de (lokale) productie werk je aan kwaliteits- bewustzijn op de werkvloer.
 • Het uitdragen, ondersteunen en toetsen van het bedrijfs-, kwaliteits- en arbobeleid.
 • Continue verbeteren op basis van de Plan, Do, Check en Act Methode
 • Inzetten van training, opleiding en overdragen van vakkennis binnen de organisatie om te komen tot een optimaal kennisniveau.

  In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de directie.

Vacature photo

Jouw profiel:

 • Je hebt een afgeronde technische HBO opleiding, bijvoorbeeld richting levensmiddelentechnologie en minimaal 3 jaar ervaring bij voorkeur binnen de food- of verpakkingsindustrie.
 • Verder heb je een uitstekende beheersing, mondeling en schriftelijk, van de Nederlandse-, Engelse taal en bij voorkeur van de Duitse taal.
 • Je bent bereid regelmatig internationaal te reizen.

Je bent een daadkrachtige, gestructureerde flexibele persoonlijkheid. Naast kwaliteitsgericht ben je communicatief en organisatorisch sterk en resultaatgericht. Verder ben je een teamspeler maar tegelijkertijd ook zelfstandig sterk.

Ons aanbod:

Je gaat werken bij een groeiend, ambitieus en informeel familiebedrijf, welke alleen maatwerkproducten en diensten verkoopt in het hogere segment van de markt. Je levert een waardevolle bijdrage in het uitbouwen van de activiteiten vanuit ons kantoor in Enschede, waarbij er veel ruimte is voor zelfontplooiing. Wij bieden een prima salaris secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling.

vacature image

Solliciteren?

Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV via mail. Voor meer informatie over de functie kun je via whatsapp contact opnemen met Pim van der Velde Recruiter.

MAIL ONS   WHATSAPP/BEL VOOR VRAGEN

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld